петак, 14. јул 2017.

NEMOĆ DRŽAVE - NOVE MERE MINISTARSTVA ZDRAVLJA: NASILNICI NEĆE MOĆI VIĐATI VIŠE DECU?!

Nakon najnovijih surovih dešavanja i ubistava, Centri za socijalni rad, nemoćni da se izbore sa nasiljem pojedinih ubica i potencijalnih takvih slučajeva, obratili su se ministarstvu unutrašnjih poslova i ministarstvu zdravlja sa hitnom inicijativom, da se nasilnicima zabrani dolazak u Centar i da viđaju decu.
Njihov predlog je da se to radi u posebnim ustanovama gde će se pod strogo kontrolisanim uslovima pratiti ponašanje razvedenih očeva i majki.
Nakon sastanka ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa ministrima pravde Nelom Kuburović i ministrom rada Zoranom Đorđevićem, direktor policije Vladimir Rebić dao je hitan nalog policijskim službenicima da pojačano vrše opservaciju, odnosno obilaze prostorije svih centara za socijalni rad, saznaje „Blic“.
To, međutim, nije jedina mera koja je doneta kao reakcija na krvavi pir Marka Nikolića u Rakovici.
Prema istim saznanjima, policijski službenici od danas su stupili u komunikaciju sa direktorima centara za socijalni rad u cilju pribavljanja podataka kada su termini u kojima će se susresti roditelji sa decom u slučajevima u kojima postoje podaci da je jedan od roditelja prethodno počinio nasilje nad supružnikom ili detetom.
U ovim terminima policajci će biti fizički prisutni u blizini objekata kako bi mogli pravovremeno da reaguju.

Ove mere donete su nakon što se u utorak dogodilo mučko ubistvo Maje Đorđević i njenog sina Mihaila (4) ispred Centra za socijalni rad u Rakovici. Majin bivši suprug Marko Nikolić prvo je tokom nedeljne posete odveo dete na Banjičko groblje gde ga je davio, da bi ga u nesvesnom stanju doveo ispred Centra za socijalni rad i bacio na zemlju pred majkom. Taj udarac je bio koban za malog Mihaila.

Ads by Google




Ads by Google



Нема коментара:

Постави коментар