понедељак, 7. август 2017.

DONALD TRAMP POMEŠAO RUMUNIJU SA SRBIJOM?! Crnogorci i Rumuni su braća?!

Na samitu najrazvijenijih zemalja sveta, na kojem se raspravljalo i o širenju NATO pakta u Evropi, u raspravi i diskusiji učestvovali su i lideri najvećih svetskih sila. U toku izlaganja predsednika SAD Donalda Trampa desio se gaf koji je nasmejao sve prisutne. Naime pričajući o pristupanju novih članica predsednika SAD je spomenuo Crnu Goru i dodao "to je mala zemlja ali veliki narod koji je bratski sa Rumunskim narodom". Naravno ovo je ostalo izazvalo smeh kod onih koji su znali da se u stvari radi o Srbiji, mada poznavanje geografije na ovom samitu nije baš bilo jača strana svetskim vođama.


Inače Sputnik prenosi izjave potpredsednika Pensa.
„Rusija nastavlja da iscrtava nove granice silom na Zapadnom Balkanu. Nastojala je da destabilizuje region i podeli vas međusobno i ostatak Evrope. Namere su bile jasne prošle godine kad su moskovski agenti pokušali da poremete izbore, napadnu parlament, čak ubiju premijera i tako razuvere crnogorski narod da ne ulazi u NATO savez“, rekao je Pens u Podgorici.
Potpredsednik SAD je poručio i da je budućnost Zapadnog Balkana na Zapadu i da se raduje što će zajedno sa liderima regiona raditi na izgradnji čvrstih veza EU, Balkana i SAD.

Ads by Google



Нема коментара:

Постави коментар