недеља, 9. јул 2017.

POBUNA U RATKOVU: BUNE SE I BAČKI MALINARI, blokada puteva u Bačkoj?!

Bački malinari protestovali su danas u selu Ratkovu, Opština Odžaci, zbog niskih otkupnih cena tog voća.
Istaknuto je i sadašnja otkupna cena od stotinak dinara za kilogram apsolutno neprihvatljiva a da su mnogi od malinara pred propadanjem jer s njom ne mogu da vrate ni deo uloženih sredstava.

S mirnog protesta pozvani su predstavnici pokrajinske i republičke vlade da razgovor o njihovim problemima koji su, kako kažu isti kao oni koje imaju malinari iz Arilja i okolnih mesta.
"Sutra u 18.00 održaćemo novi miran protest u Dobrom Polju, sa istim zahtevima", rekao je jedan od predstavnika malinara iz Ratkova Miloš Milutinović.
On je kazao agenciji Beta da su malinari spremni za razgovore sa svima predstavnicima vlasti, bilo da oni dođu u Ratkovu ili da delegacija malinara ode na sastanak.

Pre dva dana, premijerka Ana Brnabić i predstavnici proizvođača malina i hladnjačara dogovorili su se da se formira Radno telo koje će pratiti formiranje cena na domaćem i konkurentnim tržištima kako bi se napravio dogovor prihvatljiv za sve.
Radno telo će činiti predstavnici Vlade Srbije i predstavnici proizvođača malina i hladnjačara.

Predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović izjavio je uoči sastanka sa premijerkom da trenutna otkupna ;cena maline iznosi između 100 i 150 dinara, a da malinari traže da bude uvećana na oko 200 dinara po kilogramu.

Ads by Google



Нема коментара:

Постави коментар